Over DuPuy Roadtrips

Fietsroutes liggen aan de basis van DuPuy Roadtrips.

Kees van Puijenbroek (1943-2016), vader van de oprichter van DuPuy Roadtrips, was een fervent toerfietser. Toen het toerfietsen nog in de kinderschoenen stond, was Kees er al bij. Vele kilometers heeft hij afgelegd tijdens trainingen, toertochten, “ster-ritjes” en vakanties. Daaronder bekende klassiekers als de Ronde van Vlaanderen, Luik-Bastenaken-Luik, Parijs-Roubaix, Parijs-Brest-Parijs en ontelbare beklimmingen van de Mont-Ventoux.

In zijn toerfiets-carrière stond Kees mede aan de basis van F.C. Brabantia, waarvoor hij diverse bestuurlijke functies vervuld heeft. Ook heeft hij zijn steentje bijgedragen aan het toerfietsen in Nederland door zijn aandeel in de regelementen-commissie van de NRTU (nu NTFU).

Hij ontwierp fietsroutes voor F.C. Brabantia en Toerclub De Langstraat. Maar ook voor privé-fietstochten in binnen- en buitenland, die hij fietste met familie, vrienden en kennissen. Bovendien maakte Kees 20 jaar lang nieuwe fietsroutes voor de jaarlijkse fietsweek op en rond de Mont Ventoux met zijn vrienden van “De Grensrijders”.

Tijdens het opruimen van zijn nalatenschap kwam een aanzienlijke hoeveelheid van zijn routes weer boven water.

Eric van Puijenbroek, oprichter van DuPuy Roadtrips, is sinds 1982 een fervent toerfietser. Ook is hij een autoliefhebber in hart en nieren. Zijn liefde voor toerfietsen en autorijden, vooral over heuvels en bergen, hebben hem naar vele mooie en uitdagende gebieden in Europa gebracht.